• Concerten

  2014
  DatumWaarConcertPlaats
  20 sep De Kimme Literair festival Nazomerzinnen Zuidlaren
  22 nov De Kimme Maistro Finale Zuidlaren
         

 • Optredens

  2014
  DatumWaarOptredenPlaats
         
         
         
         

 • Evenementen

   

  2014
  DatumActiviteitPlaats
   27 sept 2014  Op reis met de muziekvriendenvan Erica  Schiermonnikoog
       

   

   

Overlijden Marjan Oosterveld

Afgelopen vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat op 44-jarige leeftijd is overleden

Marjan van Nijnatten-Oosterveld

Muziekvereniging Erica heeft Marjan leren kennen als een positieve, betrokken vrouw met een dijk van een stem. Tijdens onder andere Swing-in Zuidlaardermeer en de Zuidlaardernacht hebben wij met Marjan mogen samenwerken en mogen genieten van haar persoonlijkheid.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Marjan. Wij wensen hen deze dagen en de aankomende tijd veel sterkte toe.

marjan

Ook halve finale Maistro Zuidlaren daverend succes

Ook de halve finale van Maistro Zuidlaren was een groot succes. Het publiek was massaal aanwezig om te zien hoe kandidaten Fennie van der Haar, Herman Mees, Semmy Schilt, Albert Tolner, Wouter Slob en Nina Hofstra het er van af brachten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er drie kandidaten af zouden vallen, maar door een gelijke score voor nummers 3 en 4 is er besloten om niet drie maar vier kandidaten door te laten gaan naar de finale op 22 november: Fennie van der Haar, Nina Hofstra, Herman Mees en Wouter slob strijden dan om de titel Maistro Zuidlaren. We hebben helaas afscheid moeten nemen van Albert Tolner en Semmy Schilt, maar we weten zeker dat we ook hen terug gaan zien op 22 november. 

De uitslag was als volgt.
 
Screenshot - 22-6-2014 18 08 21
  
Later meer tekst en foto's. De eerste lading foto's is te vinden op Flickr

Wie scoort het hoogst bij Maistro Zuidlaren?

Zaterdagavond 21 juni wordt in theater De Kimme de halve finale van Maistro Zuidlaren gehouden, de unieke dirigentencompetitie van Muziekvereniging Erica. De zes deelnemers die na de voorronde van 25 april jl. zijn overgebleven – Fennie van der Haar, Semmy Schilt, Herman Mees, Wouter Slob, Nina Hofstra en Albert Tolner – staan te popelen om komende zaterdag te strijden voor een plekje in de GROTE FINALE op 22 november!

Muziekvereniging Erica kan met een goed gevoel terugkijken op de door het publiek erg positief ontvangen voorronde van Maistro Zuidlaren. Het publiek kreeg op 25 april jl. in de goed gevulde zaal van theater De Kimme waar voor hun geld. Toegankelijke muziekstukken werden met de nodige overgave en passie gedirigeerd door een achttal bekende Zuidlaarders. Het resultaat werd deskundig beoordeeld door de jury, waarbij vooral de commentaren van juryvoorzitter Jacques d’Ancona bij het publiek op de lachspieren werkten. Behalve de jury brachten ook het orkest en het publiek hun stem uit. Fennie van der Haar (van de gelijknamige balletschool uit Zuidlaren) scoorde de meeste punten bij de jury. Het harmonieorkest had het vooral ‘op de heupen’ met huisarts Herman Mees en grote winnaar bij het publiek was Wouter Slob, predikant van de Laarkerk.

Mede door deze wijze van jurering, waar niet alleen de jury maar ook het orkest én het publiek een stem hebben, is de competitie extra spannend gemaakt. Het puntenverschil tussen de winnares van de voorronde (Fennie van der Haar) en de nummer 3 (Herman Mees) bedroeg namelijk slechts 3 punten. Het publiek kan aanstaande zaterdag dus wel eens hét verschil gaan maken bij de jurering van de deelnemers aan de halve finale van Maistro Zuidlaren.

Halve Finale Maistro Zuidlaren: 21 juni 2014

De 350 mensen die bij de voorronde waren kunnen het bevestigen: Maistro Zuidlaren is een groot succes!
Tijdens die voorronde lieten de acht deelnemers met enthousiasme dirigeertalent zien. De jury beoordeelde de deelnemers op zo'n manier dat de soms rake opmerkingen met veel gelach door het publiek in ontvangst genomen werden.

Na een spannende voorronde moesten we afscheid nemen van Maistro Marcel Vrieling en Maistro Marc Willemse. Zij gaan helaas niet door naar de halve finale van Maistro Zuidlaren, die op 21 juni plaats zal vinden. Herman Mees, Fennie van der Haar, Wouter Slob, Albert Tolner, Nina Hofstra en Sem Schilt zullen tijdens de halve finale alles uit de kast moeten trekken om door te gaan naar de finale van Maistro Zuidlaren op 22 november, want er vallen drie kandidaten af! De kandidaten zullen andere, moeilijkere stukken gaan dirigeren dan tijdens de voorrondes, waardoor het geheel nog spannender wordt.

Naast de kandidaten en Muziekvereniging Erica zullen ook juryvoorzitter Jacques d'Ancona, juryleden Wim van Dorland en Jan Schoonhoven en presentatrice Annette Timmer weer hun opwachting maken. Het belooft een avond vol humor, spanning en gezonde rivaliteit te worden, en tijdens de pauze staat u een lekkere verrassing te wachten...

Daar wilt u toch bij zijn? Een kaartje kost €15,- en is te bestellen bij Renee Eshuis via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 42 52 54 20 of www.muziekverenigingerica.nl.

Voorronde Maistro Zuidlaren groot succes!

De voorronde van Maistro Zuidlaren die vrijdag 25 april plaatsvond was een groot succes! De acht kandidaten hebben zich van hun beste kant laten zien en zich enorm ingezet om maar door te gaan naar de volgende ronde. De jury, onder leiding van Jacques d'Ancona, toonde geen genade voor de deelnemers. Ondanks het gebrek aan genade werden de jurycommentaren met veel gelach in ontvangst genomen door de vele humoristische opmerkingen die vanaf de jurytafel gelanceerd werden. Zowel het orkest als de kandidaten vonden de avond erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. 

 

De uitslag:

maistro ronde 1

Helaas hebben we vrijdag 25 april ook afscheid moeten nemen van twee kandidaten. Marc Willemse (Snackerie de Pieper & Eetcafé Cosineros)

 

en Marcel Vrieling (Kapsalon Marcel) moesten het veld ruimen omdat de andere kandidaten net wat beter beoordeeld werden. Marcel en Marc: hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet en geweldige optreden van gisteravond. Marc had nog wel een 'stemvork' uit zijn restaurant meegenomen om het orkest mee te begeleiden, terwijl Marcel zich voor deze gelegenheid in een flitsend jacquet had gestoken. Ondanks dat hij het stuk 'Blue Suede Shoes' mocht dirigeren kreeg hij van Jacques te horen dat zijn schoenen 'absoluut niet' bij zijn pak pasten.

 

De overgebleven kandidaten zijn Herman Mees, Fennie van der Haar, Semmy Schilt, Wouter Slob, Nina Hofstra en Albert Tolner. Hen zien we terug op 21 juni, tijdens de halve finale van Maistro Zuidlaren. Iedere kandidaat zal dan andere stukken dan die van gisteravond gaan dirigeren. Hebt u nog geen kaarten voor de 21e? Het belooft een minstens net zo goede avond te worden als gisteravond, dus klim in de pen en mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of houd de telefoon bij de hand en bel 06 42 52 54 20 (Renee Eshuis). 

Overigens zorgde Albert Heijn Zuidlaren gisteravond voor een heerlijke bonbon tijdens de pauze en ook tijdens het concert van 21 juni zal er weer een verrassing op u staan te wachten in de pauze. Daarnaast zullen ook juryleden Jacques d'Ancona, Jan Schoonhoven en Wim van Dorland, presentatrice Annette Timmer en natuurlijk Muziekvereniging Erica gewoon weer hun opwachting maken. We kunnen u vertellen dat het orkest en de kandidaten oprecht niet kunnen wachten tot de 21e, en we hopen ook dan weer een hele hoop mensen te mogen verwelkomen. 

De komende paar dagen kunt u nog meer foto's en misschien ook een paar filmpjes van het concert verwachten. Daarnaast komt er een recensie in de Oostermoer-Noordenveld te staan, waar we natuurlijk allemaal erg benieuwd naar zijn. 

Maistro Herman Mees

Herman Mees is sinds 1988 huisarts bij 'Huisartsenpraktijk Mees aan de Brink' in Zuidlaren. De praktijk heeft hij overgenomen van zijn vader. In de tijd dat hij in het Caribisch gebied woonde werd hij gegrepen door de lokale muziek. Muziek en dansen zijn hobby's van Herman. 'Niet iedereen houdt van mijn zingen, maar ik hou ook erg van zingen.' Veel ervaring met dirigeren heeft hij niet. Herman is echter competitief ingesteld, dus hij heeft zichzelf voorgenomen om iedere dag voor de spiegel te gaan oefenen.

'Ik vind het reuze spannend om hier aan mee te doen.'

Maistro Nina Hofstra

Nina Hofstra is gemeenteraadslid in Tynaarlo voor de VVD, kandidate voor de Tweede Kamer en moeder van drie kinderen. In 2006 werd ze gemeenteraadslid, tussendoor is ze wethouder geweest en inmiddels zit ze weer in de gemeenteraad. Omdat Nina in haar dagelijks leven al genoeg rumoer om zich heen heeft, houdt ze het meeste van natuurgeluiden of gewoon stilte. Muziek is daarom niet iets wat ze veel heeft in haar leven, wat dat betreft denkt ze dat Maistro nog een hele uitdaging wordt. Haar plan van aanpak is om de muziek die ze toegewezen heeft gekregen uit het hoofd te leren, gelukkig is ze door haar werk wel erg goed in stukken voorbereiden. Muziekstukken moeten dus ook geen probleem zijn, denken wij!

Ik heb een hekel aan verliezen, dus er gaat hard gewerkt worden!

 

Maistro Wouter Slob

Wouter Slob is predikant van de Laarkerk in Zuidlaren. Hij preekt in de kerk, gaat bij mensen op bezoek, schrijft dingen, noem maar op. Met muziek is Wouter veel bezig: in de kerk zingt hij natuurlijk iedere zondag en thuis heeft hij een gitaar staan waar hij af en toe wat op tokkelt. De muziek waar Wouter zelf het meest van houdt is Engelse koormuziek, maar ook Nederlandstalige popmuziek kan hem wel beko(o)ren. Wouter ziet wel overeenkomsten tussen zijn werk als predikant en het werk van een dirigent, hoewel hij zegt dat je in de kerk namens de gemeente iets doet terwijl je als dirigent het orkest op sleeptouw moet nemen. Het voordeel van zijn positie van predikant is volgens hem dat hij wel snapt wat er allemaal bij komt kijken als je voor zo'n orkest staat.

'Het lijkt mij heel makkelijk, maar dat kan het niet zijn!'

Maistro Fennie van der Haar

Fennie van der Haar heeft al meer dan 33 jaar haar eigen balletschool in Zuidlaren. Op haar 19e werd ze gevraagd om in te vallen als balletdocente en op die manier is ze in het vak gerold. In haar werk als docente gebruikt ze erg veel verschillende soorten muziek, van klassiek tot pop en van dance tot hiphop. Fennie is altijd met muziek bezig, muziek hoort immers bij dansen. Door haar carrière heeft ze al wel wat ervaring met wat dirigeren precies inhoudt, en ze is één van de weinige kandidaten die ook noten kan lezen. 

Het leek me een gezellige groep, dus ik dacht: Hier wil ik wel een paar gezellige avonden mee beleven!