• Concerten/Optredens

  2014/2015
  DatumWaarConcertPlaats
  18 okt 2014 De Brink Zuidlaardermarktloop Zuidlaren
  22 nov 2014 De Kimme Maistro Finale Zuidlaren
  5 april 2015   Paasdienst Zuidlaren
  27 april 2015   Koningsdag Zuidlaren
   4 mei 2015   Dodenherdenking Zuidlaren
  30 mei 2015   Groot Concert Kerken Zuidlaren

 • Activiteiten

  2014
  DatumWaarActiviteitPlaats
   8 okt 2014  De Bark  Visie Vergadering Zuidlaren
   het bestuur zal een vergadering houden over het beleid en de visie van Erica. De diverse commissiehoofden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen, om te inventariseren wie er bij die vergadering aanwezig willen zijn. Diegenen die zich hebben opgegeven krijgen nog een uitnodiging met daarin tijd en plaats en dergelijke. 
   
         
         

Ook halve finale Maistro Zuidlaren daverend succes

Ook de halve finale van Maistro Zuidlaren was een groot succes. Het publiek was massaal aanwezig om te zien hoe kandidaten Fennie van der Haar, Herman Mees, Semmy Schilt, Albert Tolner, Wouter Slob en Nina Hofstra het er van af brachten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er drie kandidaten af zouden vallen, maar door een gelijke score voor nummers 3 en 4 is er besloten om niet drie maar vier kandidaten door te laten gaan naar de finale op 22 november: Fennie van der Haar, Nina Hofstra, Herman Mees en Wouter slob strijden dan om de titel Maistro Zuidlaren. We hebben helaas afscheid moeten nemen van Albert Tolner en Semmy Schilt, maar we weten zeker dat we ook hen terug gaan zien op 22 november. 

De uitslag was als volgt.
 
Screenshot - 22-6-2014 18 08 21
  
Later meer tekst en foto's. De eerste lading foto's is te vinden op Flickr

Maistro Herman Mees

Herman Mees is sinds 1988 huisarts bij 'Huisartsenpraktijk Mees aan de Brink' in Zuidlaren. De praktijk heeft hij overgenomen van zijn vader. In de tijd dat hij in het Caribisch gebied woonde werd hij gegrepen door de lokale muziek. Muziek en dansen zijn hobby's van Herman. 'Niet iedereen houdt van mijn zingen, maar ik hou ook erg van zingen.' Veel ervaring met dirigeren heeft hij niet. Herman is echter competitief ingesteld, dus hij heeft zichzelf voorgenomen om iedere dag voor de spiegel te gaan oefenen.

'Ik vind het reuze spannend om hier aan mee te doen.'

Maistro Nina Hofstra

Nina Hofstra is gemeenteraadslid in Tynaarlo voor de VVD, kandidate voor de Tweede Kamer en moeder van drie kinderen. In 2006 werd ze gemeenteraadslid, tussendoor is ze wethouder geweest en inmiddels zit ze weer in de gemeenteraad. Omdat Nina in haar dagelijks leven al genoeg rumoer om zich heen heeft, houdt ze het meeste van natuurgeluiden of gewoon stilte. Muziek is daarom niet iets wat ze veel heeft in haar leven, wat dat betreft denkt ze dat Maistro nog een hele uitdaging wordt. Haar plan van aanpak is om de muziek die ze toegewezen heeft gekregen uit het hoofd te leren, gelukkig is ze door haar werk wel erg goed in stukken voorbereiden. Muziekstukken moeten dus ook geen probleem zijn, denken wij!

Ik heb een hekel aan verliezen, dus er gaat hard gewerkt worden!

 

Maistro Wouter Slob

Wouter Slob is predikant van de Laarkerk in Zuidlaren. Hij preekt in de kerk, gaat bij mensen op bezoek, schrijft dingen, noem maar op. Met muziek is Wouter veel bezig: in de kerk zingt hij natuurlijk iedere zondag en thuis heeft hij een gitaar staan waar hij af en toe wat op tokkelt. De muziek waar Wouter zelf het meest van houdt is Engelse koormuziek, maar ook Nederlandstalige popmuziek kan hem wel beko(o)ren. Wouter ziet wel overeenkomsten tussen zijn werk als predikant en het werk van een dirigent, hoewel hij zegt dat je in de kerk namens de gemeente iets doet terwijl je als dirigent het orkest op sleeptouw moet nemen. Het voordeel van zijn positie van predikant is volgens hem dat hij wel snapt wat er allemaal bij komt kijken als je voor zo'n orkest staat.

'Het lijkt mij heel makkelijk, maar dat kan het niet zijn!'

Maistro Fennie van der Haar

Fennie van der Haar heeft al meer dan 33 jaar haar eigen balletschool in Zuidlaren. Op haar 19e werd ze gevraagd om in te vallen als balletdocente en op die manier is ze in het vak gerold. In haar werk als docente gebruikt ze erg veel verschillende soorten muziek, van klassiek tot pop en van dance tot hiphop. Fennie is altijd met muziek bezig, muziek hoort immers bij dansen. Door haar carrière heeft ze al wel wat ervaring met wat dirigeren precies inhoudt, en ze is één van de weinige kandidaten die ook noten kan lezen. 

Het leek me een gezellige groep, dus ik dacht: Hier wil ik wel een paar gezellige avonden mee beleven!