• Concerten

  2014
  DatumWaarConcertPlaats
  25 april De Kimme Maistro Ronde 1 Zuidlaren
  21 juni De Kimme Maistro Ronde 2 Zuidlaren
  22 nov De Kimme Maistro Finale Zuidlaren
         

 • Optredens

  2014
  DatumWaarOptredenPlaats
  20 april Laarkerk Ensemble Erica (gemengd) Zuidlaren
  26 april Tienelswolde Ensemble Erica (gemengd) Zuidlaren
  26 april Brink Zuidlaren Wilhelmus tijdens vlaghijsen Zuidlaren
  26 april Brink Zuidlaren

  Steelband (15-koppig)

  Zuidlaren
  4 mei Monument Dodenherdenking Zuidlaren
  11 mei Brink in Vries Harmonie Vries i.v.m. 100-jarig bestaan) Vries
         
         

 • Evenementen

   

  2014
  DatumActiviteitPlaats
  15 maart

  Potgrondaktie

  Zuidlaren
  16 april Algemene ledenvergadering Muziekvereniging Erica Zuidlaren
  11-17 mei Anjeraktie (collecte) Zuidlaren
       

   

   

Strijd om titel 'Maistro Zuidlaren' barst los!

Muziekvereniging Erica gaat dit jaar samen met acht 'prominenten' uit Zuidlaren een boeiende uitdaging aan. De acht bekende Zuidlaarders gaan met elkaar de competitie aan om uit te maken wie volgens de jury op de beste wijze het harmonieorkest kan dirigeren en zich ‘Maistro Zuidlaren’ mag noemen.

De acht kandidaten zijn Sem Schilt, Nina Hofstra, Marcel Vrleling, Albert Tolner, Wouter Slob, Marc Willemse, Herman Mees en Fennie van der Haar. De jury, bestaande uit Jacques d'Ancona, Wim van Dorland en Jan Schoonhoven zullen de kandidaten gaan beoordelen. 

Het eerste concert, de 'Maistro Voorronde', is op 25 april 2014. Tijdens deze voorronde vallen twee bekende Zuidlaarders af. De overgebleven zes kandidaten zullen op zaterdag 21 juni weer de strijd met elkaar aangaan tijdens de 'Maistro Halve Finale'. Op zaterdag 22 november gaan we tijdens de 'Maistro Finale' zien wie van de drie overgebleven kandidaten zich aan het einde van de avond "Maistro Zuidlaren 2014" mag noemen.

Daar wilt u toch bij zijn?! Om kaarten te bestellen voor één of meerdere van onze Maistro concerten:

Mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.of bel 0642525420 (Renee Eshuis)

 

[Waarom Maistro met een "i" en niet met een "e": 'Maestro' wordt al gebruikt (BBC, AVRO). Daarom is de keuze gevallen op Maistro, waar de "i" het dirigeerstokje symboliseert]

 

 

Maistro Albert Tolner

Albert Tolner is al meer dan 30 jaar eigenaar van attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Samen met zijn familie en medewerkers probeert hij iedere dag weer een glimlach op ieders gezicht te toveren. Qua muziek houdt Albert vooral van André Hazes en André Rieu (maar dat ligt volgens hem niet aan de naam André hoor). Oor voor muziek heeft hij wel - hij heeft alle muziek bij de sprookjes in Sprookjeshof zelf uitgekozen - maar gevoel voor muziek heeft 'ie niet echt. Albert ziet het wel zitten: zijn leiderschapskwaliteiten denkt hij goed te kunnen benutten tijdens het dirigeren.

Ik ga mijn best doen, meer kan ik niet!

 

Maistro Fennie van der Haar

Fennie van der Haar heeft al meer dan 33 jaar haar eigen balletschool in Zuidlaren. Op haar 19e werd ze gevraagd om in te vallen als balletdocente en op die manier is ze in het vak gerold. In haar werk als docente gebruikt ze erg veel verschillende soorten muziek, van klassiek tot pop en van dance tot hiphop. Fennie is altijd met muziek bezig, muziek hoort immers bij dansen. Door haar carrière heeft ze al wel wat ervaring met wat dirigeren precies inhoudt, en ze is één van de weinige kandidaten die ook noten kan lezen. 

Het leek me een gezellige groep, dus ik dacht: Hier wil ik wel een paar gezellige avonden mee beleven!

 

Maistro Herman Mees

Herman Mees is sinds 1988 huisarts bij 'Huisartsenpraktijk Mees aan de Brink' in Zuidlaren. De praktijk heeft hij overgenomen van zijn vader. In de tijd dat hij in het Caribisch gebied woonde werd hij gegrepen door de lokale muziek. Muziek en dansen zijn hobby's van Herman. 'Niet iedereen houdt van mijn zingen, maar ik hou ook erg van zingen.' Veel ervaring met dirigeren heeft hij niet. Herman is echter competitief ingesteld, dus hij heeft zichzelf voorgenomen om iedere dag voor de spiegel te gaan oefenen.

'Ik vind het reuze spannend om hier aan mee te doen.'

Maistro Marc Willemse

Marc Willemse is al 19 jaar enthousiast horeca-ondernemer in Zuidlaren. 19 jaar geleden begon hij met het exploiteren van Snackerie de Pieper en sinds 4 jaar is hij ook uitbater van Eetcafé Cosineros in Zuidlaren. Vanaf zijn elfde levensjaar wist hij al dat hij de horeca in wilde, dus na de middelbare school meldde hij zich aan bij alle 8 hotelscholen in Nederland. Bij de eerste hotelschool waar hij toen werd aangenomen, heeft hij de opleiding ook gedaan. Qua muziek zegt Marc dat hij alles van Pé Daalemmer en Rooie Rinus kan meezingen, maar voor de rest vindt hij de herkenning wat lastig. Zijn ervaring in de keuken gaat hem zeker voordelen opleveren denkt hij: 'Die leiderschapskwaliteiten zitten er bij mij gewoon van nature in.' Marc is van plan om veel psychologische oorlogsvoering te gaan gebruiken om te winnen. We zijn erg benieuwd Marc!

'[...] Ik zal sterk terugkomen in het spel.'

Maistro Marcel Vrieling

Marcel Vrieling is de eigenaar van Kapsalon Marcel in Zuidlaren. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Marcel kapper zou gaan worden, maar door allerlei omstandigheden is hij daar zo ingerold. Het knippen zelf kan iedereen leren, zegt hij, maar de omgang met alle verschillende soorten klanten is wat je onderscheidt van de rest. Marcel houdt van stevigere muziek: metal, grunge, hardrock, rock, et cetera. Hij mag erg graag naar festivals gaan, een paar keer per jaar is hij op de verschillende festivalterreinen in Nederland en verder weg te vinden. Eén van de mooiste dingen in de metal vindt hij metalbandjes die samen gaan werken met orkesten, want daar zit volgens hem de echte emotie. Dirigenten bewondert hij dan ook: 'Dirigenten zijn een soort van reisleider door de muziek.'

'Het is het leukste vak ter wereld, maar het is maar goed dat niet iedereen zo denkt. Dan waren we allemaal kapper.'

Maistro Nina Hofstra

Nina Hofstra is gemeenteraadslid in Tynaarlo voor de VVD, kandidate voor de Tweede Kamer en moeder van drie kinderen. In 2006 werd ze gemeenteraadslid, tussendoor is ze wethouder geweest en inmiddels zit ze weer in de gemeenteraad. Omdat Nina in haar dagelijks leven al genoeg rumoer om zich heen heeft, houdt ze het meeste van natuurgeluiden of gewoon stilte. Muziek is daarom niet iets wat ze veel heeft in haar leven, wat dat betreft denkt ze dat Maistro nog een hele uitdaging wordt. Haar plan van aanpak is om de muziek die ze toegewezen heeft gekregen uit het hoofd te leren, gelukkig is ze door haar werk wel erg goed in stukken voorbereiden. Muziekstukken moeten dus ook geen probleem zijn, denken wij!

Ik heb een hekel aan verliezen, dus er gaat hard gewerkt worden!

 

Maistro Semmy Schilt

Semmy Schilt is vijfvoudig wereldkampioen kickboksen en mede-eigenaar van sportcentrum Health & Budo in Zuidlaren. Binnenkort opent hij vlakbij dit sportcentrum een kickbokscentrum. Het favoriete genre van Semmy is de rockmuziek, tijdens het eerste Maistro-concert zal hij Erica gaan dirigeren tijdens de uitvoering van 'The Final Countdown'. Semmy is gewend om te winnen, maar omdat het dirigeren volgens hem toch een heel andere tak van sport is hoopt hij gewoon dat het leuk wordt. Een strategie heeft hij nog niet echt, maar hij heeft zich al wel voorgenomen dat de tegenstander intimideren in dit geval waarschijnlijk geen goede optie is.

Toen ik voor mijn vrachtwagen rijbewijs ging zei de instructeur: In een vrachtwagen ben je de dirigent van de weg.

Maistro Wouter Slob

Wouter Slob is predikant van de Laarkerk in Zuidlaren. Hij preekt in de kerk, gaat bij mensen op bezoek, schrijft dingen, noem maar op. Met muziek is Wouter veel bezig: in de kerk zingt hij natuurlijk iedere zondag en thuis heeft hij een gitaar staan waar hij af en toe wat op tokkelt. De muziek waar Wouter zelf het meest van houdt is Engelse koormuziek, maar ook Nederlandstalige popmuziek kan hem wel beko(o)ren. Wouter ziet wel overeenkomsten tussen zijn werk als predikant en het werk van een dirigent, hoewel hij zegt dat je in de kerk namens de gemeente iets doet terwijl je als dirigent het orkest op sleeptouw moet nemen. Het voordeel van zijn positie van predikant is volgens hem dat hij wel snapt wat er allemaal bij komt kijken als je voor zo'n orkest staat.

'Het lijkt mij heel makkelijk, maar dat kan het niet zijn!'